Miért Joghurtos,...hmmm.....mert..........:)
Kettő darab recept !!!!!
A JOGHURTOS POHÁR A MÉRŐ EDÉNY...EZT HASZNÁLJUK A MÉRÉSEKHEZ......
Az egyik nagy kedvencem,és nem utolsó sorban,könnyű elkészíteni,és olcsó is.Semmilyen szakmai tudást nem igényel,még az olyan pasik is eltudják készíteni mint én :) :) .....
Hála a kedves rokonaimnak,az idén van meggy a fagyasztóban bőven.
Így neki is láthattam a meggyes pite sütésének,a család nagy örömére.
Igaz csak egy tepsi mennyiséget sütöttem,de amint látom,kevés lett,de se baj,majd holnap is kreálok egyet,vagy amikor időm engedi.
Na de lássunk is neki az előkészületeknek,majd a sütésnek is.
Hozzávalók:
30-40 dkg MAGOZOTT MEGGY !!! lehet magosan is,de akkor megy ám a pöckölés :)
2 db tojás
2 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 pohár natúr joghurt
1 pohár sima étolaj
4 pohár liszt
2 pohár kristály cukor
1 ek. zsemle morzsa
1 kk.só
1 kk. szóda bikarbóna
Elkészítés:
Minden hozzávalót a joghurtos pohárral mérünk ki,mindent egy keverő tálba teszünk,és hajrá induljon a robot gép,vagy a kézi habverő...kinek mije van.
Egy közepesen folyékony masszát kell kapnunk,ha túl sűrűnek ítéljük,akkor még joghurtot,és egy kis olajat bele,ha meg túl híg lenne,akkor egy kevés lisztet bele.
Igazából lehet,hogy az első nem fog sikerülni,de ne adjátok fel,hiszen a meggyes pite próbája az evés.....De komolyan,lehet,hogy elsőre nem fogjátok eltalálni a pite sűrűségét,de nem kell pánikolni,próbálkozni kell,a nagy szakácsok sem a tudásukkal születtek,csak a hajlamukkal,az meg mindannyiukban ott van!!!!!
Kiolajozott tepsi,a zsemle morzsát aláhintjük,egyenletesen elosztjuk,mehet a massza....aaaaa
Tetejére a magozott meggy,és irány a sütő....170 C fokon tű próbáig sütjük....én saslik pálcát használok,nekem az vált be....ha nem ragad rá a tészta,máris készen van,szép aranybarna a tészta színe.....húúú
Sok sikert mindenkinek!
Íme a második recept !!
hozzávalók / 4 adag
150 g kefir (vagy natúr joghurt)
1 bögre cukor
2 bögre finomliszt
1.25 dl napraforgó olaj
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
30 dkg meggy (magozott vagy más gyümölcs)
elkészítés
A kis pohárnyi kefírt vagy natúr joghurtot beletesszük egy tálba,
majd ugyanazzal a kefires vagy joghurtos pohárral kimérjük a többi hozzávalót.
(Mércének,én a kefires poharat szoktam használni, így kevesebbet kell mosogatni, mert ezt a végén úgyis kidobjuk!)
Mindent egy nagy tálba teszünk, mindegy milyen sorrendben.
Az egészet robotgéppel, vagy simán fakanállal jól összekeverjük, hogy csomómentes legyen.
Sütőpapírral kibélelt vagy vajazott, lisztezett tepsibe tesszük,
megszórjuk a gyümölccsel (nem kell lisztbe forgatni a gyümölcsöt,
így szépen körül fogja ölelni a tészta, nem süllyed le). Én a meggyet javaslom,
azzal a legfinomabb, de próbáltam már cseresznyével, szilvával is, úgy is kiváló.
Fagyasztott gyümölcsből is nyugodtan lehet csinálni, ilyenkor nem kell felolvasztani, mehet a tésztára fagyottan.
Mehet a sütőbe,170 celsius fok, míg szép aranybarnára sül TŰ PRÓBA !!!!
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése