Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2013. szeptember 13., péntek

Lepcsánka,és sárgarápa chips

Lepcsánka ahogyan én csinálom....a fenét,hiszen majdnem mindenki így csinálja..........

Maradjunk a ténynél,hogy ezt az ételt is mindenki másképpen csinálja,talán csak a burgonya,liszt,tojás,só,bors,amik mindenhol szerepelnek az alap lepcsánkában.


Hozzávalók

1 kg burgonya
2 tojás
1/2 kg liszt
1 db vöröshagyma,de az jó nagy legyen,vagy 2 kisebb fej
2 db sárgarépa

őrölt fekete bors
olaj a sütéshez



Elkészítés

a burgonyát nem hámozom meg,hajában megfőzöm,ha megfőtt,félre teszem hűlni,úgy könnyebb lereszelni,és nem fogja égetni a kezet
hagymát apró kockákra vágom,de reszelni is lehet
répákat tisztítom,majd egy sajt szeletelő segítségével lehelet vékonyra felszeletelem,félre teszem
burgonya meghűlt,lereszeltem, egy tálba teszem a cuccost,tojást,lisztet,hagymát,burgonyát,sózom,borsozom,határozott kézmozdulatokkal össze keverem
egy ragadós de formázható masszát kapunk
aki akarja az tehet bele vágott petrezselyem zöldet is
a serpenyőben közben az olaj is forró lett,ja mert közben azt is feltettem a tűzre....hihihihi
be vizezem a kezemet,és hamburger nagyságú pogácsákat lapogatok a masszából,zsupsz a forró olajba,és szép barnára sütöm mind két oldalát a lepcsánkáknak....
ugyan ebben az olajban ropogósra sütöm a leheletvékonyra szeletelt sárgarépákat,így készül a zöldség chips,bár milyen zöldséget lehet erre a célra használni,érdemes kipróbálni,nagyon jó...........

ja majd elfelejtettem,nem éri az ujjatokat is belereszelni,ez hústalan kaja..hehehehehe...........

JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!