Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 4., péntek

Tészta paradicsommártásban

Tészta paradicsommártásban


Hozzávalók:

  1. 1 kg húsos paradicsom
  2. 2 közepes nagyságú vöröshagyma
  3. 1 dl.olívaolaj
  4. 1 csokor bazsalikom
  5. 2 evőkanál sűrített paradicsom / passata di pomodoro, ez 680 gr. üveges paradicsom/
  6. 1 tk.cukor
  7. só szükség szerint
  8. frissen őrölt fekete bors szükség szerint
  9. víz
  10. kb.40-50 dkg. spaghetti,makaróni,vagy hosszúmetélt
  11. 1 tk.vaj
  12. frissen reszelt parmezán, ízlés szerinti mennyiséget használjunk
Elkészítése:
Ha friss paradicsommal készítjük, akkor előbb mossuk meg a parikat,majd tegyük forrásban lévő forró vízbe egy párpercre,amint látjuk,hogy "bőrösödni"kezd szedjük ki a vízből és szedjük le a héját,óvatos nehogy megégessétek az ujjaitokat.
Ez után daraboljuk fel a már lehéjazott paradicsomokat,ha az üveges paradicsomos változatot csináljátok,akkor ugye az említett tortúrától kímélitek meg magatokat.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk,ezt követően hozzá adjuk a paradicsomot és kb.15 percig kis lángon,fedő alatt főzzük.
Közben a bazsalikomot megmossuk.leveleit lecsipkedjük,egy párdarabot félreteszünk,a többit apróra össze vágjuk és a mártásba szórjuk,valamint hozzá adjuk, a cukrot,sót,őrölt borsot,én személy szerint ,a régebbi parmezán sajt darabokat,amiket már szinte semmire sem lehetne használni,nemes egyszerűséggel össze darabolom és bele teszem a mártásba és úgy főzöm tovább . Ezt műveletet követően kb.30 percig főzzük a mártásunkat,de folyamatosan kevergessük,hogy a sajt ne tudjon az edény aljára ragadni,meg aztán amúgy is kevergetni kell.
Ezzel a sajt trükkel, egy kis plusz ízt varázsolok a mártásomba.
Közben kifőzzük a tésztát forró sós vízben,de a sót csak akkor tegyük a főző vízbe amikor az már forr,ugyan is gyorsabban forr fel a víz,ha nem tesszük bele előre a sót.A tésztánk fog kemény legyen,az az al dente,ehez az eljáráshoz nyugodtan olvassuk el a tészta csomagolásán lévő utasítást,a legtöbb olasz tészta durum lisztből készül,ezeknek a főzési idejük kb.8 perc,természetesen a házilag,otthon kézzel gyúrt készült tésztáknak más a főzési idejük.
A ki főtt tésztánkat szedjük ki a vízből,csöpögtessük le,előmelegített tálba rakjuk bele,forgassuk össze a vajjal ,
a nagyobb paradicsom darabokat egy villa segítségével nyomkodjuk össze
és végezetül zúditsuk rá az öntetet a tésztánkra,szórjuk a reszelt parmezánnal díszítsük a félretett bazsalikom levelekkel és fogyasszuk jó étvággyal!

Nincsenek megjegyzések: