Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 24., csütörtök

magyaros rántotta


Hozzávalók


  1. 16 dkg kolozsvári húsos szalonna
  2. 1 db nagy fej vöröshagyma
  3. 4 db paradicsom
  4. 6 db csípős zöld paprika
  5. 10db tojás
  6. őrölt, Kalocsai,Szegedi édes piros paprika

Elkészítése

  • azt a drága finom kolozsvári húsos szalonnát, szépen közepesen vastag csíkokra vágom,és serpenyőben zsírjára sütöm
  • a vereshagymát megtisztítom,a paprikát kicsumázom,kívül belül átmosom,és mind kettőt vékonyan felszeletelem
  • a paradicsomokat gerezdekre vágom
  • tojásokat feltöröm egyenként egy kisebb tálba,majd egyesével átöntöm egy másik nagyobb tálba,erre azért van szükség mert lehetséges,hogy valamelyik tojás esetleg nem friss,és így elkerülhető,hogy a rossz tojás keveredjen a többivel,ráadásul akkor dobhatnám ki az összes tojást...........ami most 26-32 ft./db
  • na most fogom a tojásos tálat meg egy villát,na de előtte azért sózzuk meg a tojást,de óvatosan mert a szalonna is sós,no szóval fogjuk az előbb említett tálat amiben benne a tojás,és a villával verjük jó habosra fel,ezt a műveletet lehet kézi habverővel is csinálni,de kerüljük el a bot turmixot és a robot gépet,azok nem a rántottához vannak...........
  • miután meg vagyok az előkészületekkel,jöhet a mutatvány
  • abban a serpenyőben amiben a szalonna sült idáig ,beledobom a hagymát,paprikát, egy párperc elteltével a paradicsomokat,össze dinsztelem őket,de ezt magas lángon csinálom,amikor kissé meg pirultak a dolgok,ne izgulj a szalonna már nem sül tovább hiszen a zöldektől elég nedvesség jutott neki,na szóval fogom a felvert tojásokat és szépen lassan rá öntöm a hagymás cuccra,közben kevergessük,hogy mindenhová egyenletesen jusson a szalonnás hagymás,paprikás,paradicsomos isteni keverékből

Tálalás

  • ha gondolod akkor használj fejes saláta leveleket és arra tedd ki a rántottát,valamint díszítésnek használhatsz marinírozott színes paprikát

Jó étvágyat:))

Nincsenek megjegyzések: