Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 15., kedd




Hozzávalók 4 adaghoz



  1. 30dkg vöröshagyma
  2. 3 dkg olvasztott vaj
  3. 1 ek., liszt
  4. 1 liter vízben feloldott húsleves kocka
  5. őrölt bors
  6. 8 vékony szelet bagett
  7. 10 reszelt kecske,eidami,vagy bármilyen erőteljes ízű sajt
Elkészítése.
  •   a hagymát megtisztítjuk nagyon vékony karikákra felszeleteljük,ha van akkor ezt a műveletet uborka gyalu is ellehet végezni
  • a vajat egy nagyobb lábosban megolvasszuk.a hagyma karikákat rádobjuk és nagy lángon gyorsan üvegesre pároljuk,óvatos legyél nehogy oda égjen és megbarnuljon a hagyma,mert akkor a ház ura ki lakoltat
  • a lisztet szórd a hagymás cuccra és együtt pirítsad tovább a forró húslevessel önts fel és közepes lángon addig főzzed amíg a hagyma meg nem puhul ez kb 10-15 perc,sózd és borsozd meg,a levest óvatosan,lassan öntsed a hagymás lisztre és folyamatosan kevergesd,nehogy csomós legyen
  • kapcsold be a sütőt , melegítsd elő 220 C fokra
  • pirítsd meg a kenyér szeletkéket,majd fektesd őket 4 tűzálló tányér aljára ,óvatosan öntsd rá a levest,azonnal szórd meg a reszelt sajttal
  • irány a sütő, ott hagyd őkelméket 5-7 percig, ezalatt az idő alatt a sajt szépen ráolvad és egy vékony kéreg alakul ki
  • amint készen van,azonnal melegében tálald,ha akarod akkor frissen vágott petrezselyemmel szórd meg,vagy póré hagyma karikával
  • egy trükk ha a víz egy részét fehér borral váltod ki az olyanná teszi a levesedet,hogy majd mindig olyat kérnek a vendégeid ezek után
  • de a bor mennyisége ebben a verzióban ,nem  lehet több mint 1/4 liter,természetesen ezt a mennyiséget a fokozhatod ha több levest csinálsz,akkor számolgass,hogy mennyi a víz és mennyi a bor aránya

Jó étvágyat és sikert!

Nincsenek megjegyzések: