Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 8., kedd

grenadine mars........ficsúrosan


Hozzávalók :
50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg jó füstölt szalonna őrölt paprika, só, 30 dkg tészta ,csavart,kocka,lebbencs,hosszú metélt tördelve...TÉSZTA

Elkészítése:

  • pontosan úgy kezdődik mint egy jó paprikásnak az elkészítése
  • fogj egy nagy fejvöröshagymát,tisztítsd meg,majd vágd apró kockára
  • a szalonnát kockázd fel és süsd le zsírjára,vedd ki a zsírból és tedd félre
  • egy nagyobb fazékban tegyél fel vizet a tésztának főni,sózd meg és fedd le,hogy hamarabb felforrjon a víz
  • itt a ficsúr:a tésztát kissé pirítsd meg a jó szalonna zsírjában,majd szedd ki és tedd ezt is félre
  • no most jöhet a hagyma,amit üvegesre dinsztelsz , utána rögtön szórd meg a nemes őrölt jó kalocsai paprikával,VIGYÁZZ nehogy megégesd a paprikát,akkor keserű lesz minden és kezdheted elölről a művelet sort
  • ha sikerrel jártál akkor nosza gyorsan add hozzá a tésztát,keverd át jó alaposan de gyorsan és kóstold meg és ha igényli akkor sózzál utána,félkészre kell főzni
  • na,közben megfőtt a tésztánk is ha sikerült,azonnal kiszedni a vízből,mert nem távúszó és nem szeretnénk ha elázna ...
  • amint ezt a műveletet végre hajtottuk,már csak a mesterséges aktus van hátra,amikor is a burgonyát össze hozzuk a finom tésztás pörkölt alapunkkal
  • tálalni és induljon a faló verseny


Kovászos uborkával,vagy ecetes uborkával is kitűnő étel.


Az uborka salátához: 2 db kígyóuborka, só, 2 kis doboz tejföl , 1 dl víz, 1-2evőkanál 20%-os ecet, 1 evőkanál cukor,ízlés szerint, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 gerezd fokhagyma.
A salátához az uborkát meghámozzuk ,vagy vékonyan legyaluljuk, sózzuk és hagyjuk állni, hogy kiadja a levét.

Az öntet összetevői: 1 dl víz, 2 evőkanál ecet és 1 teáskanál kristálycukorból. Azért nem árt közben megkóstolni a levet, nehogy sok legyen a 20%-os ecet , 2 doboz tejföllel gazdagítjuk tovább az öntetet és aztán van még két ízesítő elem: 2 gerezd reszelt/apróra vágott fokhagyma és 1 teáskanálnyi őrölt paprika. A levet eresztett uborkát kinyomkodjuk és az előbbiek szerint összeállított öntettel keverjük össze.

Nincsenek megjegyzések: