Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 11., péntek

Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel

Azért a teljes igazsághoz hozzátartozik,hogy ez a recept nem az én agy szüleményem,ezért köszönettel tartozok a biokontroll.hu oldalnak...KÖSZÖNJÜK!!!

gesztenye

Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, só, őrölt bors, 25 dkg natúr gesztenyemassza, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 0,5 dl tej, 6-8 dkg zsemlemorzsa, liszt, 2 tojás, 15 dkg kukoricapehely (cornflakes), olaj, 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 2 dl vörösbor.

Elkészítése: A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük.

Nincsenek megjegyzések: