Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 12., szombat

Brassó aprópecsenye......ahogyan Ági csinálja




Brassói aprópecsenye hozzávalói:


  1. 2 kg sertés lapocka
  2. 2-3 fej fokhagyma
  3. őrölt bors
  4. 2 db.paradicsom
  5. 2 db,paprika
  6. diónyi csípős piros arany / erős Pista /
  7. jó fajta sertés zsír

köret hozzávalói

  1. 2-3 kg burgonya
  2. zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítése:

  • a húst vetrecére / csíkokra /vágja
  • a fokhagymát tisztítást követően apróra vágja
  • a vetrecére vágott húst,jó nagy edényben forró zsírban le süti,közben sózza és borsozza és beleteszi a fokhagymát a vége felé,miközben nagyon vigyáz arra,hogy meg ne égjen a fokhagyma mert akkor keserű lesz a finomság
  • ezt követően a felkockázott és a felcsíkozott paradicsomot és paprikát hozzá adja a húshoz,a paradicsom fog egy kis levet engedni de az nem baj
  • ha kell akkor,egy pici víz hozzáadásával készre főzi,ízlés szerint csípős paprikával megbolondítja
  • a burgonyát megtisztítja és felvágja ,lábasba teszi,vizet ereszt rá,sózza,és háromnegyedig /ne teljesen készre/ főzi,leszűri,kicsit hűlni hagyja majd forró zsírban,szép aranybarnára  megsüti, a kész brassóiba teszi, és óvatosan össze forgatja,hogy minden hol érje az ízletes zamatos szaft,van aki a burgonyára helyezi a brassóit,van aki mellé....ahány ház annyi szokás....
  • vágott vegyes,ecetes uborka,töltött paprika,gyöngy hagyma,lila káposztával töltött paprika........stb..vel együtt tálalja

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: