Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 23., szerda

bácskai rizseshús

egy nagyon nagy kedvencem,anyu nagyon sokszor csinálta,szegény fater mindig balhézott mert nem volt elég csípős,anya meg mindig védte a mundér becsületét, és mondta a magáét:Lajos, és a gyerekek szerinted,hogy esznek majd belőle hmmm....fater csak legyintett egyet , magához húzta és megölelte anyut


Hozzávalók

  1. 1 kg sertéscomb
  2. 2 nagy fej vöröshagyma
  3. 5 cső zöldpaprika
  4. két gerezd fokhagyma
  5. egy kiskanál köménymag
  6. fűszerpaprika
  7. erőspaprika-krém
  8. só, bors
  9. olaj
  10. 50 dkg rizs

  • Első lépésként sertéspörköltet főzök, amihez a hagymát apróra vágom és olajon fonnyasztani kezdem.
  • Három cső paprikát feldarabolok és ezt is hozzáadom, kissé sózom. Beleszórom a köménymagot, és hagyom, hogy kissé kipattogjon.
  • Amikor a hagyma már üveges, rádobom a felkockázott húst és nagy lángon fehéredésig sütöm.
  • Leveszem a lángról, megszórom pirospaprikával, elkeverem, felöntöm annyi vízzel, amennyi szűken ellepi.
  • Beledobom az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, ízesítem az erős paprika krémmel, sózom, és addig főzöm, amíg a hús majdnem puha.
  • Ekkor hozzáadom a megmosott rizst , felöntöm a rizs térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt kis lángon addig főzöm, amíg a rizs a folyadék háromnegyedét magába nem szívja.
  • Ekkor elzárom alatta a lángot, de húsz percig rajtahagyom a fedőt. Ezalatt a maradék vizet is beszívja
  • Valamilyen ecetes savanyúsággal tálalok

Nincsenek megjegyzések: